Gasztronómia

Gasztronómia

Az Althaus teaház kínálata voltaképpen csúcsminőségű teák olyan sajátos választékát jelenti, amely egyúttal segíti is a fogyasztót abban, hogy áttekintse a világ mérhetetlenül gazdag teakínálatát, eligazodjék abban.

A teafajták és -levelek kiválasztásakor az Althaus cég teaszakértői nem csak a származási helyet és a termelő kilétét veszik tekintetbe, hanem a kérdéses teából készült infúzió ízét, színét és illatát is. Hasonlóképpen minden egyes összetevőt és aromát kritikus érzékkel választunk ki, ezeket gondosan ellenőrizzük, továbbá alapos megfontolás eredményeképpen kombináljuk.

Az Althaus teaháznak a kiemelkedő minőségű teák iránti szenvedélyes elkötelezettsége garantálja, hogy fogyasztóink fajtaspecifikus, színárnyalatokban gazdag és tartalmas ízvilágú teák élvezetében lesz része. 

PP_Slider-2-min

Teakínálatunk

A teafajták változatossága, sokfélesége megihlet bennünket, a tea története és hagyománya pedig mély benyomást hagy bennünk. A teát elsőként a kínai irodalom említi Kr. e. 2700 körül. 4000 esztendővel később, a XVI. században a tea az európai kultúra része lett. A teakereskedelem kezdetben szárazföldön folyt, a Távol-Keletet Oroszországgal összekötő kereskedelmi útvonalak és karavánutak segítségével, majd tengeren.

Az Althaus cég az utóbbi 400 évben megjelent teafajták legkiválóbb minőségű gyűjteményét kínálja.

Deli Pack

A Deli Pack teamennyisége a klasszikus méretű (2 dl-es) teáscsészéhez igazodik. A kiváló minőségű háromrétegű csomagolófólia a tea aromájának optimális védelmet biztosít – főként az olyan külső tényezőkkel szemben mint a nedvesség, valamint az idegen aromák. Ezáltal sikerül megőriznünk teakeverékeink gazdag, intenzív ízvilágát és tisztaságát, ami a tea élvezetét biztosítja.

Grand Pack

A Grand Pack egy klasszikus méretű teáskannányi (4 dl) infúzió elkészítéséhez elegendő leveles és/vagy törmelékteát tartalmaz. A leveles és/vagy törmeléktea (vagyis az egész tealevelek és/vagy a tealevéldarabok) igen nagy vízáteresztő-képességű, valamint igen nagy térfogatú filterzacskókban találhatók, ami lehetővé teszi az aromák teljes mértékű kibontakozását.

Grand_Pack_Stand_and_tea_Po

Pyra Pack

A Pyra Pack modern és innovatív módon kínálja a teát. A piramis alakú teás csomagnak köszönhetően a laza tealevelek bőséges helyet biztosítanak teljes aromájuk és ízük kifejlesztéséhez. Az átlátszó zacskóban levő levelek látványa a teázás ünnepének a része.

Szálas tea

Több mint 80 kiemelt minőségű teafajtát kínálunk. A teaházak hagyományának megfelelően az Athaus teák ízvilága gazdag és harmonikus, zamata enyhén édeskés. A választék klasszikus teakeverékeket – mint például az English Breakfast St. Andrews – és különösen ritka, kisebb kiszerelésben árult teákat is felölel.

A teáinkhoz járuló további összetevőket, köztük a virágszirmokat, a gyümölcsdarabokat, valamint az aromákat is ugyanolyan gondosan választjuk ki, és ellenőrizzük, mint minden egyes tealevelünket. Ezt az Althaus cég teakóstoló mesterei és a minőségbiztosítási tanúsítvánnyal rendelkező németországi teacsomagoló üzemünk szavatolják.

Az összes teakeverékünket a németországi létesítményünkben állítjuk össze, ízesítjük és csomagoljuk. A szálas teát (loose tea) olyan azonos nagyságú celofánzacskókba csomagoljuk, amelyek mérete az egyedi formatervezésű, 250g-os Althaus teásdobozokéhoz igazodik. A töltőtömeg – a betöltött teakeverék térfogatának függvényében – 65 és 250 g között változik.